Пра маленькіх дзяцей і вялікае сэрца

2015 год абраны годам вушатай савы. Многія ўзрадаваліся гэтай навіне: «Ах, такая цікавая і прыгожая птушка!». На жаль, часам чалавечая актыўнасць сканчаецца менавіта эмоцыямі: ахнуў – і пайшоў далей па сваіх справах. Але сярод сябраў АПБ ёсць шмат людзей, якія дапамагаюць птушкам і сваім словам, і сваімі справамі. Вось такі ліст мы атрымалі ад нашага маленькага сябра з Пінска.

«Меня зовут Янина Муга. Я учусь в 3 «В» классе СШ №14 г.Пинска. Я очень рада, что в этом году птицей года выбрана ушастая сова, это моя из любимых птиц. Не дожидаясь начала конкурса я не удержалась и нарисовала мою любимую ушастую сову. В школе участвовала в конкурсе исследовательских работ, где всем рассказала о птице года 2015 и продемонстрировала свой рисунок. А на выходных хочу с родителями сделать гнездо для ушастой совы и повесить в деревне у моей бабушки. Это будет мой маленький подарок для такой замечательной птицы»…

Дзякуй вялікі, Яніна, за шчыры ліст і добрыя словы! Выдатная сава атрымалася! І наш офіс зарадзіўся энергіяй ад тваіх словаў!

Мы адказалі Яніне, і хутка атрымалі ад дзяўчынкі яшчэ навіны. Ды такія, што ўсім раім браць прыклад!

«…Я рада что мой рисунок вам понравился. Мне его предложили отправить на городской конкурс "Охрана окружающей среды". С папой мы сделали гнездо для ушастой совы, а у бабушки нашли старое ведро и тазик которые приспособили  для гнезда, и в субботу попробуем повесить на деревья. И пришлем вам фото. Кстати разговаривала по телефону с бабушкой. Она видела чибисов (д.Кудричи Пинский район.). Будем вместе с родителями вам рассказывать».

Шчыра жадаем Яніне і яе сям’і новых цікавых сустрэч з птушкамі! І, канешне, каб сава абавязкова засялілася!

З найлепшымі пажаданнямі, каманда АПБ

Чорнагаловыя шчыгелы: чарада, вецер і шторм з птушак
Знаёмся са шчыгелам — птушкай 2018 года!
Як клімат змяняе паводзіны рэчкі: у Белавежскай пушчы прайшоў Тыдзень водна-балодных угоддзяў
Вакансия АПБ: специалист по кампаниям и акциям АПБ
«Болотные» мастер-классы прошли в Каменюкской средней школе
Водна-балотны тыдзень у Белавежскай пушчы
Арнітолагі абяцаюць многа незвычайных птушак гэтай зімой
Прапануем кандыдатаў... на званне Птушкі 2019 года!
Зоочетверг: Год щегла
Разам з птушкамі ў новым годзе — працягні сяброўства з АПБ!